tisdag 20 oktober 2015

Räddningsoperation

Denna vackra höst har solen  bjudit oss  på den bästa energin och lockat fram många  "glad och nöjd idag" känslor. Gula dansande löv som nu dalar ett efter ner till marken. Höstpräglingen  har snart dansat färdigt och bjuder in den gråaste årstiden på gott och ont.

Igår när jag äntrade trädgården kunde jag höra ett märkligt ljud, varifrån kommer det? Dovt bultande tillika fladdrande och jag närmar mig ljudet sakteliga för att lokalisera det okända. Ännu ett par dunsar, men...vem är därinne i den stora vattencisternen  (tom i varje fall), är det en mus som ränner kring och har kul på branta väggar inuti? Nu hörs det ett konstig fladder, kan det vara så att en fågel kommit in i vattenbehållaren och inte hittar  vägen ut i friheten tillbaka? Ja, vad gör jag, försöker finna öppningar för att få syn  på "fången", men jag får ge upp tills nya krafter anländer.
Locket ovanpå gängas upp och räddaren får syn på "fången",  på en liten, liten  kant inuti vattenreservoaren sitter en uttröttad talgoxe och "skvirrar" till belåtet när han ser en springa ljus och blå himmel. Nu återstår att fånga in den och få den i frihet. Men.. innan vi funnit lämpliga räddningsredskap har talgoxen upplevt frihet och sitter i närmaste björk, smutsig och hungrig. Glupskt och lite ettrigt far den kring och däremellan försöker putsa fjäderdräkten samtidigt. Glad över friheten!


En liten orädd Koltrast möter jag varje dag som hoppar kring på gräsmattan, stundom sitter den i Havtornsbusken och föder sig på c-vitaminrika bär och ibland pryder den de numera gulnande rabatterna. Det är bara det, att den inga stjärtfjädrar har!
Får bara hoppas att det växer fram fina stjärtfjädrar! 

Ha det gott!

11 kommentarer:

Nette Cecilia sa...

Tänk att du lyckades med att rädda fågeln men att vara utan stjärtfjädrar kan nog vara värre ,fint fångat ,kramen Nette

Lotta sa...

Vilken fin insats att du lyckades rädda den! Fina bilder som vanligt! Kram Lotta

Maja sa...

Vad glad den blev lilla gulisen då ni kom till undsättning! Visst har vi haft en underbar vacker höst, tur det efter den eländiga sommaren!
Ha det fortsatt bra!
Kram

Mia sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Viola sa...

En gledeshistorie, så bra at du kom til og reddet kjøttmeisa!
En fugl uten stjert.. Stakkars..
Jeg reddet også en fugl en dag, det var en gjerdesmett! Den hadde satt seg fast i et bur..
Flotte bilder du har!
Klem fra meg! :)

Klas sa...

Wow, härligt att känna sig nyttig!
Kan bara ana den lilla fågeln känslor när ljus plötsligt tittar in i fångenskapen. Fin berättelse och fågeln senare fångad, badande i ljus och färg. Som måste den ta tillbaka lite av det förlorade...
/Deerhunter

Stefan Pettersson sa...

Najs story!
Trevlig helg!

Steffe i Nypan!

strandskatan sa...

Fin berättelse och ljuvliga bilder!
Ha det gott
Halina

Mimmi sa...

Så underbart att få läsa din berättelse och hur den blev hjälpt:)
Vackra bilder fick du också :)
kram

Fjällripan sa...

Så bra att du kunde hjälpa den! :))

Finfina bilder med vackert ljus! :D

ANITA sa...

Herlig historie og nydelige bilder Bea:)